Wijnhuis Saint Emilion
ook uw specialist in biologische wijnen

Champagne

In the spotlight voor 2021 Champagne Lamotte brut

Champagne Lamotte

Prijs: 25,00 euro

Champagne Lamotte is een elegante en frisse champagne met een feestelijk gouden kleur. Huis Lamotte uit Reims bestaat sinds 1854. Het assemblage bestaat uit 40-50% Pinot Noir, rond 30% Pinot Meunier en 20-25% Chardonnay.

Cava

Het Spaanse sprankelende antwoord op champagne:
Cava Bonaval, in brut, semiseco en rosada

Prijs: 5,00 euro

Deze cava wordt gemaakt door een familiebedrijf opgericht in 1943 in de ruigheid van de Extremadura te Spanje. De kleuren zijn pastel, de smaak is fris en evenwichtig. Het assemblage bestaat uit 90% Macabeo en 10% Parellada.

Wijnvaten

Prijs: 119,00 euro

De wijnvaten zijn geschikt voor bijvoorbeeld decoratie, regenton en bloembak.       
      
Het zijn originele eikenhouten wijnvaten met gegalvaniseerde banden. De inhoud van de vaten is 225 liter. Hoogte circa 95 cm, breedte 65 cm. 

Vintage

Een speciaal cadeau; een fles wijn uit uw geboortejaar, of van een interessante vintage. We hebben veel jaren in huis en belangrijk: de wijnen worden in onze kelders bewaard bij een constante temperatuur. 

Een kleine greep uit ons assortiment:

1982 / 1979

Château Corbin grand cru classé contrôlée
Saint Émilion

Prijs 1982: 95,00 euro per fles

Prijs 1979: 85,00 euro per fles

Nog steeds op dronk. Château Corbin is een prachtig grand cru classé château uit de Saint Émilion, een van de oudste huizen uit de streek, er wordt hier al sinds de vijftiende eeuw wijn gemaakt. Corbin is een traditionele wijn, met als niet-traditioneel element dat het Château van moeder op dochter is overgegaan.


1982

Château Tour St. Christophe Saint Émilion grand cru

Prijs: 45,00 euro per fles

Nog steeds op dronk. Het Château is mooi gelegen, met de wijngaard grotendeels voor het kasteel, pal op het zuiden. Makers van stevige, krachtige wijnen. 1979

Château Fonplégade Saint Émilion grand cru classé 

Prijs: 60,00 per fles

De naam verwijst naar de enkele bronnen die ontspringen op de wijngaarden, een bijzonder element van dit Château. Mooie klassieke wijn.