KELDERS


Wijnhuis Saint Emilion
ook uw specialist in biologische wijnen

Huiswijn


Onze huiswijn Bouchon d'Or wordt vanuit Frankrijk aangeleverd in vaten. De wijn wordt gebotteld door Wout van der Made in de bottelruimte. Hier wordt geen sulfiet bij gebruikt. Via een antieke machine wordt de fles gekurkt. De flessen worden in kisten geplaatst en moeten even blijven liggen in het proeflokaal. In het proeflokaal worden de flessen handmatig geëtiketteerd. De capsule wordt in de wijnkelder op de fles geblazen en staat daar klaar om verkocht te worden.


Wij zijn blij, als u de huiswijnflessen weer retour brengt. Deze worden hergebruikt. U belast zo het milieu minder en u betaalt een lagere prijs.


Prijs: 6 flessen voor €20,00

Sulfiet


Sulfiet is SO3 (met zuurstof SO4, geeft met water zwavelzuur). Het is een stof die door de meeste wijnboeren aan hun wijn wordt toegevoegd om de wijn te conserveren. Sommige mensen zijn gevoelig voor sulfiet, zoals astmapatiënten en het is de waarschijnlijke oorzaak van hoofdpijn die men kan krijgen na het drinken van wijn.


Doordat wij met de hand de wijn afbottelen hoeven wij geen sulfiet te gebruiken. De wijn loopt namelijk op deze manier langzaam in de fles zonder met zuurstof in aanraking te komen. Dan is er geen kans op oxidatie en is er dus geen sulfiet nodig!


Er wordt wel gezegd dat er in elke wijn sulfiet aanwezig is door een spontaan proces tijdens het gisten. Dit is echter niet waar. In het sap van de druif zitten zwavelverbindingen, maar dat is geen sulfiet. Deze verbindingen heten sulfaten en hebben geen bijwerkingen: ze vangen geen zuurstof, maken geen schimmels dood en veroorzaken geen hoofdpijn. Voor schimmels in onze wijn hoeft u overigens niet bang te zijn: de alcohol in de wijn doodt alle bacteriën.


Wilt u meer weten over sulfiet, kom gerust langs op zaterdag tussen 10.00 en 16.00. Wij vertellen u er graag meer over.

Proeflokaal en proeverijen


In het proeflokaal bent u elke zaterdag welkom om een glaasje wijn te proeven.


Het is ook mogelijk om zelf een proeverij te organiseren. Een leuk idee voor uw bedrijf of een andere manier om uw familie en vrienden een leerzame en prettige avond te bezorgen. De wijnen én de verhalen over wijn, verzorgen wij voor u. U mag gebruik maken van uw eigen catering (brood en kaas, of uitgebreider, net wat u wilt). Voor afspraken kunt u ons mailen info@perfectewijnen.nl of bellen: 0165554466.


Cadeau


In de wijnkelder vindt u een ruim assortiment wijnen, champagnes en port. Voor elke gelegenheid hebben wij voor u de bijpassende wijn.


Wij kunnen de uitgekozen wijn in een draagdoos inpakken of plaatsen in een houten kistje.